Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Karayusuf Serzenişte bulundu ..!!


Syriza Rodop milletvekili Ayhan Karayusuf ,  Trakya Araştırma Enstütüsünün açılışına katıldı.
Açılışta yapılan konuşmalarda Türk asıllı olan ve Trakya bölgesi tarihine adını yazdıran kişiliklerden bahsedilmemesini sosyal medya üzerinden Yunanca ve Türkçe eleştirdi.








Συμμετείχα σήμερα ως προσκεκλημένος στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Θρακιώτικων Μελετών στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του ΠτΔ. Δημόκριτος Διομίδης Ορφέας κλπ. Από την Αρχαιότητα πέρασαν από τη Θράκη μου ως εξέχουσες προσωπικότητες. Ουδεμία αναφορά όμως από επιστήμονες ομιλητές σε προσωπικότητες π. χ. Şeyh Bedrettin και Sebahattin Ali που επίσης ζήσανε και σκοτώθηκαν εδώ κι αφήσανε σημάδια στον πολιτισμό μας. 


Φραγμούς έχει και η ιστορία μας; 


Cumhurbaşkanının da katılımıyla gercekleşen Trakya Araştırma Enstitüsü'ün açılışına katıldım bu gün Dedeağaç belediyesinin davetlisi olarak. Yunan Mitolojisinden Bizansa , Osmanlıdan çağdaş tarihe kadar gelmiş geçmiş iz bırakan kişilikler dile getirildi. Bölgede iz bırakmış Mihri Belli ,Sebahattin Ali ve Şeyh Bedrettini anan olmadı bilim adamı katılımcılardan. Türk varlığını Trakyamızın dışına atmanın tarihin yazımında bir kısıtlama olduğu aşikar değil mi a insanlık?