Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

A.KARAYUSUF'TAN AÇIKLAMA




















Gümülcine Harmanlık mahallesi girişinde , kurbanlık satma yeri olarak bilinen alana , polisin hayvan satıcılarına ceza kesmek istemesi sonucunda meydana gelen kargaşa , Syriza milletvekillerimiz Mustafa Mustafa , Ayhan Karayusuf'un alana gitmesiyle son buldu.
Bunun üzerine milletvekilimiz Ayhan Karayusuf aşağıdaki yazılı açıklamayı yaptı.

"Kurban satışları ve kesimleriyle ilgili olarak bu gün gelinen son durum bir oyun olduğu aşikardır. Bunu yapan çevrelerin kimler olduğunu öğrenmek ise, biraz yapılacak olan araştırma sonucu ortaya çıkacak.

Bize gelen ilk bilgilere göre bazı kişiler savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

Bunun üzerine polis de savcılığın emri doğrultusunda hareket ederek , Gümülcine’de Kurban pazarının olduğu noktaya gidip Kurban satışı yapan kişilere sözlü ikazda bulunmuş ve şu anda kimseye herhangi bir para cezası kesilmemiştir. Bizler durumun böyle olacağını önceden bilmiş olsaydık, orada gidip gerekli önlemleri de alabilirdik. 

Tüm bu gelişmelere rağmen bazı vatandaşlarımız bugün Kurban satışlarına devam etti.Bu gelişmelere baktığımızda gelinen son nokta bir provokasyondan ibaret olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Bu arada şunu da atını çizerek söylemek istiyorum;Bu gün polis vatandaşlarımıza yarın karakola gidip ceza belgelerini almaları yönünde bir açıklamada bulunmuş. Bizler de vatandaşlarımıza buradan sesleniyoruz; vatandaşlarımız kesinlikle yarın karakola gitmemelidir ve rahatlıkla bayramlarını kutlamaya devam etmelerini istiyoruz. 

Son olarak şunu söylemek istiyorum; 

Bu gün bu ihbarı yapan insanların vicdanlarını sorgulamak gerekir. Buradan çıkacak olan sonucun eninde sonunda iktidara ve iktidardaki milletvekillerine bu sonucu yükleyeceklerini bildikleri için bir ‘Kargaşa ortamı’ yaratılmak istenmiştir. 

Bunu da bazı insanların kendilerine politik çıkar sağlamak için yaptıkları bir hareket olarak görüyorum. Son olarak bazı politikacılar “Kurban Bayramı sabahı polis köy köy kontrollerde bulunacak” şeklinde açıklamalara bulundu. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. 

Herkes Kurban kesimlerini bundukları yerlerde rahatlıkla yapabilirler, bu konuda rahat olsunlar. Kurban bayramı boyunca halkımız rahat olsun, bizler bu süre boyunca her türlü konuyu yakından takip etmeye ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.”